tisdag 6 januari 2009

*Lisas Mintchoklad tårta*

AFTEREIGT TÅRTA

16-20 bitar
175g mörk blockchoklad
175g smör
2 dl strösocker
3 äggulor
1 dl vetemjöl
3 äggvitor
Mintchokladglasyr.
25g smör
1 dl vispgrädde
200 gr Aftereigt mintchokladplatter.

Bryt ner chokladen i en kastrull och låt det smälta med matfettet på svag värme under omrörning. Rör i sockret . Tillsätt gulorna en i taget under kraftig omrörning, rör i mjölet- 1 dl räcker faktiskt. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i en väl smord och bröad form ( 24cm i diameter) med löstagabr kant. Grädda kakan i 175gr i 20 min.
Tårtan ska vara halvrå inuti.
Glasyren hetta upp matfettet, ovispad grädde , och chokladplatter ( spara två till garneringen) på svag värme.
Rör till en jämn smet och låt den bli rumsvarm, men inte så kall så den stelnar. Bred glasyren över kakan. Lägg på choklad platterna och låt stelna lite. Servera vispad grädde till ( mums fillibabba

2 kommentarer:

Vickans vita ting sa...

väldigt god må jag säga, ska skriva ut den senare, kram :)

Inspirerande Mat sa...

Hej och grattis på födelsedagen. jag följer din blogg och tycker att det känns som om man är lite närmare varandra genom den. Ha en fortsatt bra födelsedag.
Kramis från Gun-Mari

Hälsa alla från mig.